Situația la frontieră, bilanțul săptămânii

.

pf 7 1În perioada 5 - 11 august 2019, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 566 590 traversări, dintre care un număr mai mare – 285 565 treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 121 137 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 44% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:
PTF Leușeni – 91 370 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 85 694 traversări persoane,
PTF Sculeni – 43 319 traversări persoane,
PTF Otaci – 42 212 traversări persoane;
PTF Cahul – 41 821 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați – 40 006 traversări persoane,
PTF Tudora – 38 789 traversări persoane,
PTF comun Palanca – 36 943 traversări persoane.

Cea mai aglomerată zi a fost sâmbătă, 10 august 2019, fiind înregistrate valori de 86 917 traversări persoane și 18 477 traversări mijloace de transport. De menționat că un număr mare de călători în săptămâna trecută a fost semnalat luni, 5 august a.c., în punctul de trecere Leușeni – 15 824 traversări persoane.

Pe parcursul săptămânii precedente, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 103 evenimente, cu documentarea a 108 persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:
- 44 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- 28 de cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
- 26 de conducători auto au ignorat regulile de transportare și de folosire a vinietelor;
- patru tentative de trafic ilicit de bunuri.

Au fost declanșate 211 consemne, dintre care zece pe INTERPOL, iar 201 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente, 82 de cetăţeni străini, dar și 89 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 150 de procese verbale și chitanțe înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 134 550 lei și încasarea amenzilor de 45 675 lei.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
- verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
- îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.
- pe parcursul celor trei luni de vară, motocicliștilor li se permite trecerea tuturor formalităților de frontieră fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.
- în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter
 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial