Situația la frontieră, bilanțul săptămânii

.

PF 99În perioada 1 – 7 iulie 2019, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 463 770 traversări, dintre care un număr mai mare – 234 042 treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 97 684 traversări.
Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 46% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 78 159 traversări persoane,
PTF Leușeni – 71 499 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați – 42 227 traversări persoane,
PTF Cahul – 37 653 traversări persoane,
PTF Otaci – 36 763 traversări persoane,
PTF Sculeni – 30 270 traversări persoane,
PTF Tudora – 26 388 traversări persoane,
PTF comun Palanca – 25 804 traversări persoane,
PTF comun Giurgiulești-Reni – 18 123 traversări persoane,
PTF comun Criva – 16 214 traversări persoane.

Cea mai aglomerată zi a fost sâmbătă, 6 iulie 2019, fiind înregistrate valori de 73 243 traversări persoane și 15 350 traversări mijloace de transport. La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost înregistrat cel al trecerilor cetățenilor moldoveni – 41 958 traversări.

Pe parcursul săptămânii trecute, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 110 evenimente, cu documentarea a 117 persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:
- 61 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- 16 cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
- 29 de conducători auto au ignorat regulile de transportare și de folosire a vinietelor;
- patru tentative de trafic ilicit de bunuri.

Au fost declanșate 185 consemne, dintre care nouă pe INTERPOL, iar 176 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente, 69 de cetăţeni străini, dar și 89 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 128 de procese verbale și chitanțe înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 96 150 lei și încasarea amenzilor de 50 075 lei.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
- verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
- îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.
- pe parcursul celor trei luni de vară, motocicliștilor li se permite trecerea tuturor formalităților de frontieră fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.
- în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter
 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial