Polițiștii de frontieră pregătiți pentru un aflux de călători în perioada minivacanței de Revelion

.

pf 59Fluidizarea traficului prin punctele de trecere a frontierei rămâne o prioritate și la trecerea dintre ani, când mulți din conaționalii noștri aleg să petreacă Revelionul în afara țării sau să revină acasă, sărbătorind aproape de familie.

În această perioadă, Poliția de Frontieră se află în regim sporit de lucru, fiind implementate un șir de măsuri care au menirea degajării circulației transfrontaliere și micșorării timpilor de așteptare la trecerea graniței.

Astfel că la prima linie de control, în cele mai solicitate puncte de trecere a fost suplimentat numărul polițiștilor de frontieră, dar și a tehnicii speciale de verifcare a pașapoartelor. La fel, grupuri de suport, formate din specialiști din cadrul IGPF și Direcțiilor regionale, intervin în cele mai aglomerate puncte în vederea gestionării eficiente a fluxului de persoane și mijloace de transport, inclusiv de menținere a unui climat de ordine și siguranță.

Pentru al doilea an consecutiv, familiile cu copii minori au prioritate la trecerea frontierei de stat. În acest sens, reiterăm importanța acordării unei atenții la panourile aflate la intrarea în punctele de trecere, care vă informează despre arterele de control special amenajate pentru trecerea frontierei cu copii.

Totodată, în cazul unor întrebări privind situația la frontieră, vă îndemnăm să contactați ofițerii Poliției de Frontieră de la LINIA VERDE: 022 259 717, care sunt disponibili 24/24 să vă răspundă. Recomandăm tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele: la frontieră cu România sunt funcționale 7 puncte de trecere, iar la granița moldo-ucraineană sunt 33 de puncte de trecere.

Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, în cadrul unei ședințe operative cu managerii subdiviziunilor de frontieră a menționat: ”Nu contează toate acțiunile frumoase inițiate de sărbători, dacă din partea noastră vine o atitudine negativă și iresponsabilă. Rog, ca fiecare dintre voi să depună maxim efort la asigurarea calitativă și profesionistă a misiunilor ce ne revin. Un zâmbet și o urare de ”sărbători fericite” să fie exemplu demn pentru fiecare polițist de frontieră în această perioadă. La rândul meu vă adresez sincere și calde felicitări, să aveți un an liniștit și bogat în realizări frumoase. La mulți ani!”.

Notă: La trecerea dintre anii trecuți, perioada 29 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018, prin punctele de trecere s-au înscris 228 707 traversări persoane și 49 712 treceri mijloace de transport. Cele mai ”active” puncte de trecere au fost Leușeni, Aeroportul Internațional Chișinău, Otaci, Sculeni, Criva și Giurgiulești-Galați.
Totodată, precizăm că în perioada 22-26 decembrie 2018, în ajun și de Crăciun pe stil nou, a fost înregistrat un număr de 275 137 traversări persoane, din care circa 160 mii doar pe sensul intrare în ţară, şi de 60 577 treceri mijloace de transport, cu peste 34 mii pe sensul de intrare în Republica Moldova. Față de aceiași perioadă a anului precedent, numărul de treceri de persoane este în descreștere cu 4%.

pf 4pfpf 1pf 8

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter
 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial