EUBAM a donat șase automobile Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal

.

IMG 0117Astăzi Misiunea EUBAM a donat șase automobile Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal al Republicii Moldova, fapt ce va permite creșterea mobilității operaționale și a capacităților de patrulare. Autoturismele, care au fost utilizate anterior de către EUBAM, sunt capabile să funcționeze în toate condițiile de teren, ceea ce va contribui la sporirea capacității ambelor servicii de a efectua patrulări și operațiuni de-a lungul întregii frontiere pe tot parcursul anului.

La predarea automobilelor, Ambasadorul Andrew Tesoriere, Șeful Misiunii EUBAM, a salutat donarea ca fiind ”un semn de asumare a responsabilităților pentru inițiativele derulate de EUBAM de către serviciile partenere din Moldova. În ultimii ani, atât Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, cât și Serviciul Vamal, au introdus abordări noi și inovatoare, inclusiv patrularea echipelor mobile comune, și sunt sigur că aceste automobile vor facilita extinderea acestor practici moderne de management la frontieră.”

La recepționarea autoturismelor, Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Dl Fredolin Lecari, a mulțumit Misiunii EUBAM pentru susținerea continuă în inițiativele de dezvoltare a capacităților instituționale, reiterând că orice investiție în sistemul de securitate a frontierelor este justificată și necesară. ”Donarea celor trei automobile va contribui cu certitudine la eficientizarea activităților de prevenire și combatere a infracționalității transfrontaliere, dar confirmă și efortul comun pentru îmbunătățirea mobilității Poliției de Frontieră și prestării de servicii de calitate și operative la frontieră.”

La acceptarea automobilelor, Șeful Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Dl Vitalie Vrabie, i-a mulțumit șefului EUBAM pentru susținerea permanentă a eforturilor Serviciului Vamal privind eficientizarea activității, exprimându-și certitudinea că: ”Aceste dotări vor contribui semnificativ la sporirea capacităților operaționale și de intervenție ale subdiviziunilor specializate ale celor două autorități în cadrul misiunilor de supraveghere și control desfășurate.”

Marco Gemmer, Șeful Adjunct al Secției Operaționale din cadrul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, a subliniat faptul că „evenimentul de astăzi reprezintă un simbol al suportului continuu acordat de către Uniunea Europene pentru cele două servicii care gestionează frontiera, sprijinul lor fiind esențial pentru cetățenii de pe ambele părți ale frontierei. Aceste vehicule suplimentare vor îmbunătăți în continuare calitatea suportului acordat”.

Antonio Polosa, Seful Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație în Republica Moldova și partenerul de implementare al EUBAM, a salutat predarea autoturismelor, remarcând că „utilizarea acestor vehicule va spori capacitatea de gestionare eficientă a frontierei Moldovei”.

Ceremonia de predare a autoturismelor a avut loc în incinta Aparatului Central al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră al Moldovei. În iunie 2016, EUBAM a donat opt automobile partenerilor săi din Moldova în cadrul strategiei sale de transfer și sustenabilitate. Misiunea continuă să ofere zilnic recomandări polițiștilor de frontieră și ofițerilor vamali de la frontiera moldo-ucraineană privind controalele la frontieră, procedurile vamale, analiza de risc și măsurile de combatere a criminalității transfrontaliere.

IMG 0151IMG 0156IMG 0195IMG 0204

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter
 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial