Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

.

1263976 499407116821494 903842408 o

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
- trei persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- cinci încălcări a regulilor de transportare;
- cinci documente falsificate, depistate la controlul de frontieră;
- șapte cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
- 10 conducători auto au ignorat regulile de folosire a vinietelor;
- șapte persoane în conflict cu legea au fost reținute, ca urmare a schimbului de informații cu autoritățile de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 44 129 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 22 410 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane 26 808 au fost cel al cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 11 636 traversări.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:
PTF Leușeni – 7 174 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 5 901 traversări persoane,
PTF Otaci – 5 735 traversări persoane,
PTF Sculeni – 4 875 traversări persoane,

PTF Giurgiulești-Galați - 3 366 traversări persoane,
PTF Tudora - 3 087 traversări persoane,
PTF Cahul - 2 250 traversări persoane,
PTF Criva – 1 974 traversări persoane
PTF Costești – 1 834 traversări persoane,
PTF Vulcănești - 1 310 traversări persoane.

!!! Atenționăm călătorii că din 5 noiembrie și până în data de 21 decembrie curent, punctul de trecere Palanca nu va funcționa în legătură cu finisarea lucrărilor de construție conform planului general în zona dată. În context, fluxul de călători și mijloace de transport este direcționat prin cel mai apropiat punct de trecere Tudora-Starokazacie.

Totodată, prin punctele de trecere de tip debarcader ”Cosăuți-Iampoli”(internațional), ”Soroca-Țekinovka”(interstatal, local) și "Vasilcău-Velikaia Koşniţa"(local) se  permite trecerea frontierei de stat în intervalul orelor 07:00 – 17:00, fiind micșorat programul de lucru cu două ore.

La fel, din data de 2 noiembrie curent și pe parcursul a două luni de zile, deplasarea prin punctul de trecere „Otaci-Moghilev-Podolsk” este îngreunată din cauza unor lucrări de reparație lansate pe partea ucraineană. Astfel că în punctul de trecere ucrainean toate tipurile de mijloace de transport sunt redirecționate doar pe o singură direcție şi în regim dozat, fapt ce crează unele schimbări în trafic și creșterea timpilor de așteptare, inclusiv pe teritoriul Republicii Moldova.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
 verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
 tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
 consultarea aplicației ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier).
 manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter
 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial