”TRAFIC ONLINE” - o aplicație în sprijinul celor ce traversează frontiera de stat

.

to-1Pe prima pagina a site-ului Poliţiei de Frontieră poate fi vizualizată, începând de astăzi, 5 august 2016, media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru toate categoriile de mijloace de transport: autoturisme/autocare și camioane. Noua aplicație „TRAFIC ONLINE” a fost elaborată în scopul susținerii persoanelor care traversează prin punctele de trecere rutiere existente la graniţă, oferind posibilitatea de a opta pentru alegerea unui traseu cât mai puțin aglomerat. Aplicația online poate fi accesată de pe orice dispozitiv cu acces la internet.

Pentru a asigura o vizibilitate mai mare a produsului, modulul informatic a fost plasat pe prima poziție din partea dreaptă a paginii Poliției de Frontieră (www.border.gov.md) fiind ușor de accesat, doar printr-un click pe imaginea intermitentă. Imediat se va deschide harta R.Moldova, cu toate punctele de trecere rutiere funcționale atât la hotarul cu România, cât și la granița cu Ucraina. Trei culori, cu care sunt marcați indicatorii punctelor de trecere, se vor schimba în dependență de timpul mediu de așteptare în aceste puncte. Culoarea verde va indica un timp de așteptare de până la 30 de min, culoarea galbenă – de până la 60 min, iar culoarea roșie va semnala faptul că acel punct de trecere este foarte solicitat, iar timpul de așteptare depășește o oră.

Estimarea timpului mediu se va calcula pentru fiecare direcție în parte (intrare/ieșire), din momentul când mijlocul de transport este la barieră și până când acesta părăsește punctul de trecere, astfel este inclus în acest calcul nu doar controlul efectuat de polițiștii de frontieră, dar și de alte instituții cu atribuții la frontieră. În cazul efectuării unui control amănunțit, cu depășirea termenului limită prevăzut, autovehiculul va fi transmis în linia a doua de control, într-o locație separată, fără a influența media timpului de așteptare în punctul de trecere staționat.

Informația privind timpul de așteptare la traversarea frontierei de stat va fi furnizată de dispeceratele regionale și va fi actualizată periodic, la intervalul de o oră sau când situaţia o impune. Odată cu cunoașterea timpului de așteptare în punctele de trecere, fiecare participant la traficul transfrontalier își poate planifica călătoria înainte de a porni la drum, optând pentru un punct de trecere mai puțin aglomerat.

Aplicația este un produs elaborat de o companie IT din România în parteneriat cu Direcția tehnologia informației din cadrul Poliției de Frontieră, fără a fi suportate careva cheltuieli.

Notă: În perioada estivală fluxul de persoane și mijloace de transport este în creștere semnificativă. Conform datelor statistice, în lunile iunie și iulie s-a înregistrat prin punctele de trecere a frontierei de stat, un flux de peste 3mln 800 mii traversări persoane, cu 13.01% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut și aproximativ 900 mii traversări de mijloace de transport, în creștere cu 20.50% față de perioada similară a anului 2015. În luna august a anului precedent a fost semnalat cel mai mare număr de traversări pentru întreaga perioadă estivală, în acest sens ne așteptăm că aceste valori să fie în creștere și în 2016.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter
 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial