Articole de peste 200 mii lei, reținute în zona de frontieră

viber imagePolițiștii de frontieră din Direcția Regională Nord, au contracarat trei cazuri de introducere ilegală a unor bunuri de larg consum din Ucraina în Republica Moldova. Cazurile au fost înregistrate în zona de frontieră la sfârșitul săptămânii precedente.

Situația la frontieră, bilanțul săptămânii

weqÎn perioada 11 - 17 iunie 2018, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 444 227 traversări, dintre care un număr mai mare – 222 888 treceri pe sensul de ieșire în R. Moldova, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 99 058 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule cu numere de înmatriculare străine – 49 868 traversări.

26 de ani de la crearea instituției de frontieră a Republicii Moldova

1Polițiștii de frontieră s-au reunit astăzi, 15 iunie, în Piața Independenții din orașul Ungheni pentru a sărbători cei 26 de ani de la fondarea autorității de frontieră a Republicii Moldova. Evenimentul a fost marcat nemijlocit la graniță, locul ce ne reprezintă ca entitate de frontieră. Festivitatea de omagiere a fost conturată de 93 de specialiști pregățiți în cadrul CESF, care au primit insigne de absolvent de la premierul Pavel Filip.

Atelier de lucru privind comunicarea în situații de criză mediatică

35133900 1872918669438740 6777157921470939136 nPoliția de Frontieră a găzduit etapa finală a cursului de instruire pe marginea aplicării planului de comunicare în domeniul migrației ilegale. Formatul sesiunii s-a impus prin exercițiile practice privind implicarea participanților și pregătirii pentru interviuri. Din grupul de lucru au făcut parte angajați ai Poliției de Frontieră, reprezentanți ai Biroului Migrației și Azil, Inspectoratului Național de Patrulare cu sprijinul expertului MIEUX și reprezentantul ICMPD în Republica Moldova.

Acțiuni comune la frontiera moldo-română pentru reținerea "braconierilor"

1236aUn conațional reținut și alți trei urmează să fie documentați pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, cu scopul de a prinde pește cu dispozitive interzise prin lege în apele râului Prut. Acțiunile au fost demarate de către polițiștii de frontieră din Direcția Regională Sud în comun cu colegii români.

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

1263976 499407116821494 903842408 o

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

Invitație de Presă

IMG 4088Poliția de Frontieră are deosebita plăcere de a vă invita vineri, 15 iunie 2018, pe Piața Independenței din orașul Ungheni, unde va avea loc ceremonialul dedicat sărbătorii profesionale - 26 de ani de la fondarea instituției de frontieră a Republicii Moldova.

Intensificarea măsurilor de combatere a răspândirii pestei porcine

1Reprezentanții Poliției de Frontieră s-au reunit ieri, 12 iunie a.c., într-o ședință de lucru cu reprezentanții Serviciului Vamal și Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor(ANSA), în contextul situației epizootică nefavorabilă la pesta porcină africană în raionul Anenii Noi.

Trei cetățeni moldoveni aflați în căutare, extrădati din Ucraina

kkkkkkkPasibil de cercetare penală este un conațional, iar alți doi sunt documentați în stare de libertate. Proxenetismul și traversarea ilegală a frontierei de stat constituie motivele faptelor ilicite în baza cărora ofițerii de investigații din Direcția Regională Est au întreprins acțiunile necesare. Tinerii au fost reținuți pe teritoriul Ucrainei și transmiși autorităților de resort din Republica Moldova la începutul lunii iunie a. c.

Exercițiu antiterorist simulat la frontiera de nord a țării

INTER 8Poliția de Frontieră în colaborare cu serviciile speciale din Republica Moldova și Ucraina a participat la desfășurarea exercițiului antiterorist „BUCOVINA - 2018”. Operațiunea a avut loc în orașul de frontieră Lipcani, raionul Briceni și proximitatea acestuia, în perioada 2 – 8 iunie a.c., unde au fost antrenate instituțiile sistemului național de prevenire și combatere a terorismului.

 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial