Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

1263976 499407116821494 903842408 oÎn rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

Devino polițist de frontieră

viber image 2019-06-18 14-22-28Concursul de admitere în cadrul Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei este în plină desfășurare. Înscrierea candidaților se realizează de luni până vineri în baza actelor necesare până pe 31 iulie a.c. Sunt așteptați toți abiturienții care doresc o carieră de success privind implementarea politicii statului în domeniul managementului integrat al frontierei de stat, prevenirea şi combaterea criminalităţii transfrontaliere.

Interdicția de a părăsi țara, motiv de trecere clandestină a hotarului moldo-ucrainean

Criva rinere igri40Un tânăr ucrainean, pe numele căruia autoritățile din Ucraina au aplicat interdicție, a încercat clandestin să ajungă în Republica Moldova, ca ulterior să-și continue călătoria în România. Astăzi, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Tudora-1 l-a surprins în timp ce se deplasa, pe jos, dinspre Ucraina spre localitatea Palanca.

Pesticide, tăinuite la controlul de frontieră

 viber 2019-06-14 14-15-08O tentativă de trecere a frontierei cu o cantitate de pesticide, fără acte de proveniență, a fost contracarată de către angajații punctului de trecere de tip debarcader Soroca-Țekinovca (local). Documentat contravențional este un locuitor al satului Zastânca, raionul Soroca.

Situația la frontieră, bilanțul săptămânii

PF 44În perioada 10 - 16 iunie 2019, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 447 728 traversări, dintre care un număr mai mare – 225 272 treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 95 571 traversări.

O călătorie cu năbădăi pentru un conducător auto

PF 30O familie, pornită la odihnă în Bulgaria, a avut o situație neplăcută la trecerea frontierei moldo-române, permisul de conducere al șoferului mașinii s-a dovedit a fi falsificat. Deși i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, conducătorul auto urmează să răspundă penal pentru uz de fals în actele oficiale.

Discuții moldo-letone pe marginea sistemului de analiză a riscurilor

pf 8Familiarizarea cu sistemul analizei riscurilor din cadrul Poliției de Frontieră și nivelul de implementare a bunelor practici europene în consolidarea domeniului respectiv la nivel local, regional şi central, a fost scopul vizitei unei delegații a Pazei Frontierei de Stat a Republicii Letonia în Republica Moldova.

Percheziții soldate cu confiscarea obiectelor de cult și două pistoale pneumatice

oihiUn conațional este vizat într-un dosar penal pentru deținerea obiectelor vechi de peste sute de ani, dobândite prin săpături neautorizate în perimetrul siturilor arheologice din municipiul Soroca. În acest context, polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord, care cercetează cazul sub toate aspectele, au realizat o percheziție la domiciliul cetățeanului, de unde s-au ridicat mai multe bunuri istorice și două pistoale pneumatice.

 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial