Trei conducători auto, documentați în PTF Costești

IMG 1919Polițiștii de frontieră din Direcția regional NORD au depistat mai multe nereguli privind transportarea fără licență a pasagerilor, coletelor, un permis de conducere și șapte cărți de identitate false care ar fi eliberate de autoritățile române. Incidentele au fost semnalate pe sensul de ieșire din țară, fiind cercetați trei cetățeni ai Republicii Moldova.

Forumul sindical “Eficiența parteneriatului social. Realizări și perspective”

PF 10Șeful Poliției de Frontieră Fredolin Lecari a participat alături de ministru Afacerilor Interne Alexandru Jizdan la Forumul sindical “Eficiența parteneriatului social. Realizări și perspective”. În cadrul acestuia a fost exprimată aprecierea pentru activitatea desfășurată de Sindicate și s-au dat asigurări de sprijinul necesar în toate inițiativele de conlucrare reciprocă.

Ilegalități înregistrate în punctul de trecere Leușeni

l5O carte de identitate românească, cu semne clare de falsificare, și o modificare a VIN codului pentru un autoturism înmatriculat în străinătate, au depistat în ultimele 48 de ore polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni.

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

1263976 499407116821494 903842408 oÎn rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

Situația la frontieră, bilanțul săptămânii

PF 90În perioada 3 - 9 decembrie 2018, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 102 evenimente, cu documentarea a 105 persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

Echipa IGPF pe poziția secundă la minifotbal ”Cupa Integrității”

pf 16În contextul Zilei internaționale Anticorupție, opt echipe din toate subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne s-au adunat pe teritoriul CSC Dinamo, unde au jucat fotbal. Evenimentul sportiv încheie șirul de activități din cadrul Campaniei de prevenire a corupției și de promovare a integrității, însă atitudinea de a rămâne verticali în fața acestui fenomen este primordială.

Pașaport turcesc falsificat și căutat prin INTERPOL, ridicat la frontieră

8arest381 NUUn cetățean al Turciei este documentat de angajații Poliției de Frontieră pentru tentativa trecerii frontierei cu pașaport falsificat. Ba mai mult, în rezultatul cercetărilor suplimentare s-a constatat că pașaportul în cauză era dat în căutare internațională ca fiind furat pe teritoriul Turciei acum un an.

Reprezentanți IGPF în vizită de lucru în Estonia

z1O delegație a Poliției de Frontieră s-a aflat în vizită de familiarizare, în perioada 2-5 decembrie 2018, la Departamentul Poliției și Pazei Frontierei al Republicii Estonia. În cadrul acesteia au fost realizate o serie de întrevederi și vizite nemijlocit la frontiera estoniană.

Poliția de Frontieră promovează activitatea de voluntariat

z6Pentru al doilea an consecutiv de Ziua Internațională a Voluntariatului s-a organizat acțiuni de informare și promovare a voluntariatului în toate Direcțiile regionale Nord, Sud, Vest și Est. Cei care au dat curs activităților au fost elevii, studenții, pensionari și veterani ai instituției de frontieră.

 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial