Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore

1263976 499407116821494 903842408 oÎn rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a infracționalității transfrontaliere, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

Reținut și documentat penal de către polițiștii de frontieră

reinut11Ofițerii de investigații ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au reținut, astăzi 20 noiembrie, un conațional aflat în căutare de la începutul lunii iunie, anul curent. În timpul reținerii tânărul, în vârstă de 26 de ani, presta servicii de taxi în capitală.

Cursanți din Uniunea Europeană în vizită în punctul de trecere Sculeni

xzxzxAstăzi, 20 noiembrie a.c., punctul de trecere Sculeni este gazda unei întâlniri de informare și studiu pentru un grup de ofițeri și subofițeri, care participă la cursul organizat de Agențiația FRONTEX, în domeniul managementului operațional la Școala de Formare inițială și Continuă a Personalului Poliției de Frontieră Iași.

Reprezentanți din Marea Britanie în Vizită la IGPF

 MG 0382Șeful IGPF Rosian Vasiloi a avut astăzi, 20 noiembrie curent, cea de-a doua întrevedere cu ofițerul de legătură pe probleme de criminalitate fiscală din cadrul Ambasadei Marii Britanii, cu sediul la București, Steve Wood. Cei doi oficiali au abordat numeroase subiecte actuale de interes comun și modul de implementare a acțiunilor concrete de contracarare a ilegalităților transfrontaliere.

Curs: Abilități de management consolidate prin gestionarea proiectelor

65455La sfârșitul săptămânii precedente, angajații Poliției de Frontieră au participat la Cursul specializat în domeniul ciclului de management al proiectelor, curs organizat cu suportul financiar al Companiei Japan Tobacco International (JTI), partenerul de încredere al IGPF în domeniul prevenirii și combaterii fenomenului contrabandei cu țigări.

12 mii de țigarete depistate în două bagaje de cală

asasasDoi conaționali au rămas fără bagaje după ce în timpul procedurii de scanare prin intermediul tehnicii cu raze X, s-a descoperit 610 pachete cu țigări diverse mărci cu timbru de acciz a Republicii Moldova. Polițiștii de frontieră în comun cu angajații Serviciului Vamal din Aeroportul Internațional Chișinău au întocmit process – verbal de constatare și documentare pe numele a două persoane.

Ilegalități consemnate pe Aeroportul Internațional Chișinău

PF 62Obiect metalic, asemănător cu un cartuș de luptă și acte cu indici de falsificare identificate de către polițiștii de frontieră în timpul formalităților de control. Incidentele au fost înregistrate pe parcursul a ultimelor 48 de ore cu documentarea a doi cetățeni din Iraq și o moldoveancă.

Situația la frontieră, bilanțul săptămânii

IMG 5371În perioada 11 – 17 noiembrie 2019, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 345 752 traversări, dintre care un număr mai mare – 174 080 treceri pe sensul de ieșire din Republica Moldova. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 91 525 traversări.

Activitatea de frontieră, mai vizibilă pentru audienții unui curs managerial

 MG 0248Reprezentanții diferitor subdiviziuni MAI, care sunt audienți ai unui curs de formare managerială, au vizitat astăzi, 15 noiembrie a.c., sediul central al Poliției de Frontieră. Oaspeții au avut posibilitatea de a cunoaște îndeaproape domeniile de activitate frontalieră, să testeze echipamentul din dotare, dar și să urmărească demonstrații ale unei echipe canine.

 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial