Invitație de presă

donare111Vineri, 24 mai 2019, marcăm Ziua Polițistului de Frontieră European. Tradițional, în această zi ne mobilizăm pentru o misiune nobilă, desfășurând pe întreg teritoriul R.Moldova campania de donare voluntară de sânge. Rămânem motivați și cu speranța vie că și în acest an vom reuși să implicăm cât mai mulți donatori, care conștientizează că fiecare picătură donată de sânge este de neprețuit.

Tranportare ilicită dejucată la frontiera de nord

khyujgjgBunuri în asortiment fără acte de însoțire au fost depistate într-un mijloc de transport de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord. Din cercetările preliminare s-a constatat că marfa urma să ajungă pe tarabele din piața orașului Rîșcani.

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

1263976 499407116821494 903842408 oÎn rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

Echipele canine din DR Vest cu cele mai bune rezultate la concursul BIATLON-2019

DJI 0041La cea de-a cincea ediție a concursului chinologic Biatlon, 20 de inspectori chinologi alături de colegii lor patrupezi și-au încercat capacitățile la diverse probe, reușind fiecare să se remarce prin aptitudinile ce conferă gradul de pregătire în domeniu. Startul competiției chinologice a fost dat la primele ore ale dimineții de astăzi, 22 mai a.c., în localitatea Zagarancea, r-nul Ungheni.

6 mii de țigarete, ascunse în bagajul unui cetățean român

IMG 20190522 052620În cadrul controlului de frontieră a fost depistat un cetățean al României care intenționa să transporte ilegal în or. Milano, Italia, 6 mii de țigarete. Cazul a fost semnalat pe Aeroportul Internațional Chișinău, astăzi, fiind contracarat în urma conlucrării dintre polițiștii de frontieră și inspectorii vamali.

Invitație de presă - Biatlon 2019

pfsimbol 8Miercuri, 22 mai 2019, începând cu ora 08.00, în localitatea Zagarancea, r-nul Ungheni, se va desfășura competiția în domeniul chinologic „Biatlon 2019”, aflată la cea de-a V-a ediție.

Cetățeni ai Ucrainei, surprinși în timp de trec ilegal frontiera

 viber 2019-05-20 08-46-02Depășirea termenului de ședere pe teritoriul Republicii Moldova și ”rătăcirea” în zona de frontieră în timp ce colecta metale uzate, au fost motivele invocate de doi cetățeni ucraineni, reținuți la sfârșitul săptămânii trecute. Pe numele lor polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord au pornit cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Noi inițiative de fluidizare a traficului de autocare și microbuze

PFȘeful adjunct al Poliției de Frontieră, Valentin Fiodorov, a avut o ședință de lucru cu reprezentanții Agenției de Investiții, unde s-au discutat mai multe inițiative ce au drept scop facilitarea trecerii frontierei de stat în perioada estivală pentru autocare și microbuze.

Situația la frontieră, bilanțul săptămânii

costesti 50În perioada 13 - 19 mai 2019, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 108 evenimente, cu documentarea a 124 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial