60 kg de tutun aromatizat pentru narghilea, descoperite de patrupedul Poliției de Frontieră

2nNero, patrupedul care activează în punctul de trecere Giurgiulești-Galați, a reușit să deconspire planul unui cetățean ucrainean privind traficul ilegal de bunuri. În mașina ucraineanului, polițiștii de frontieră cu ajutorul lui Nero au depistat 60 kg de tutun aromatizat pentru narghilea, pentru care nu s-a putut prezenta documente de proveniență și posesie.

Alți 30 de polițiști de frontieră mai pregătiți în prevenirea și combaterea TFU

PF 7O nouă rundă de instruiri privind prevenirea și combaterea traficului de ființe umane are loc pe parcursul săptămânii curente la sediul Poliției de Frontieră. 30 de polițiiști de frontieră care activează în punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău, la liniile de control I și II, își vor îmbunătăți capacitățile în domeniul vizat.

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

1263976 499407116821494 903842408 oÎn rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

La pescuit fără actele necesare și cu unelte pescărești interzise

pestessÎn urma valorificării unei informații cu caracter operativ, polițiștii de frontieră au reținut două persoane aflate la pescuit pe malul lacului de acumulare Costești-Stânca. Bărbații au neglijat atât regulile de aflare în zona de frontieră cât și au acțiunat ilicit utilizând unelte pescărești interzise.

Un ucrainean a încercat să transporte ilegal peste frontieră un revolver încărcat cu cartușe

viber image 2019-03-25 g08.22.19În punctul de trecere comun Briceni-Rossoșani, polițiștii de frontieră au depistat în ranița unui tânăr ucrainenan un revolver încărcat cu șapte cartușe, pentru care nu s-a putut prezenta niciun document, inclusiv permisul de portarmă. Incidentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, ca rezultat al desfășurării controlului amănunțit asupra persoanei și mijlocului de transport.

Situația la frontieră, bilanțul săptămânii

simbolSPFCahulÎn perioada 18 – 24 martie 2019, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 97 de evenimente, cu documentarea a 111 persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

Transmiterea a șase containere mobile specializate Poliției de Frontieră

PF 67Guvernul S.U.A. a donat Poliției de Frontieră, în cadrul Programului Controlul Exportului şi Securitatea Frontierelor ” (EXBS), șase containere modulare care vor permite instituției de frontieră să creeze infrastructura necesară pentru a-și extinde cu succes activitatea de control comun la hotarul moldo-ucrainean.

INVITAȚIE DE PRESĂ – Transmiterea a șase containere mobile specializate Poliției de Frontieră

container1Poliția de Frontieră invită reprezentanții mass-media vineri, 22 martie a.c., ora 14.30, la ceremonia de donație a șase containere modulare achiziționate prin Programul EXBS al Departamentului de Stat al SUA, care vor permite instituției de frontieră să creeze infrastructura necesară pentru a-și extinde cu succes activitatea de control comun la hotarul moldo-ucrainean.

Mașină cu acte în neregulă oprită în apropierea frontierei de nord

masina nordEchipa mobilă a Sectorului Poliție de Frontieră Briceni a consemnat neveridicitatea reviziei tehnice și a certificatului de înmatriculare a unui mijlocului de transport. Documentat este un cetățean al Republicii Moldova care s-a ”justificat” că actele erau deja perfectate în momentul procurării.

 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial