Doi cetățeni străini, identificați cu documente falsificate pentru autovehicule

tudoraFalsul în acte continuă să fie printre cele mai frecvente ilegalități depistate la frontieră. Două cazuri recente, în care doi cetățeni străini au prezentat pentru autovehiculele conduse documente falsificate, au fost înregistrate de polițiștii de frontieră din punctele de trecere Tudora și Giurgiulești-Galați.

Dezvoltarea conlucrării cu OIM în Moldova

OIMȘeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, a avut astăzi, 21 octombrie a.c., o întâlnire de lucru cu șeful Misiunii în Moldova a Organizației Internaționale pentru Migrație, Antonio Polosa.

Fortificarea cooperării cu partenerii americani

i1La data de 20 octombrie curent, reprezentanții Departamentului Poliției de Frontieră, în frunte cu șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, s-au întâlnit cu delegația Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al Statelor Unite ale Americii (DTRA).

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

1263976 499407116821494 903842408 o

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

Falsificarea pașaportului, motiv de cercetare penală a unui ucrainean

Symbol 19Polițiștii de frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău documentează un cetățean al Ucrainei pentru falsificarea pașaportului. Cazul a fost înregistrat la data de 19 octombrie curent, în timpul controlului pasagerilor sosiți cu ruta aeriană ”Istanbul-Chișinău”.

Instruiri anticorupție pentru întreg efectivul Poliției de Frontieră

anticoruptie 3Angajații Poliției de Frontieră sunt beneficiarii unor ședințe de informare privind prevenirea și combaterea corupției în sistemul afacerilor interne. Ședințele sunt organizate de către experți SPIA al MAI, în cadrul proiectului ”Integritate pentru credibilitate”.

Moldovean cu interdicție în Ucraina, depistat la 50 metri de frontieră

simbol DPF 4Interdicție de intrare în Ucraina, este motivul tentativei trecerii ilegale a frontierei de stat de către un cetățean al R.Moldova. Bărbatul a fost depistat în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Tudora, la doar 50 metri de linia de frontieră.

Nou șef adjunct la Poliția de Frontieră

20161019 111057Prin Ordinul Ministrului Afacerilor Interne, din data de 18 octombrie a.c., colonel Garștea Veaceslav este împuternicit să exercite funcţia de cel de-al doilea adjunct al Departamentului Poliției de Frontieră. Anterior, domnul Veaceslav Garștea a ocupat funcția de șef al Sectorului Poliției de Frontieră ”Aeroportul Internațional Chișinău”. Noul șef adjunct al DPF are o experiență vastă în activitatea polițienească.

Schimb de bune practici în domeniul expertizei documentelor

IMG 9764Delegația Poliției de Frontieră, formată din responsabili de expertiza documentelor de călătorie şi combaterea falsurilor în acte, a efectuat o vizită de lucru la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din România.

 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • cnpdcp
 • vama